söndag 19 september 2010

Valet


Ideologiproduktion, taktikröster & Illusioner. ”If voting changed anything, they’d make it illegal.” Gör de som gör dig lycklig, inte de som tvingas på dig!
Människan är rädd därför röstar vi. Men räddas är staten. Staten som egentligen bara är en illusion. En spegelbild av våra gemensamma handlingar.
Dom köper din tid du säljer din själ. Vi behöver dra ner tempot, idag hinner folk knappt rösta vart 4år. Vi skulle behöva delta aktivt för att förändra saker dagligen. Allt som rör våra egna liv. Tror du allvarligt att dom som styr dom stora ”rika” taktik röstar? Vill dom ändra något gör dom bara det. Dom hittar möjligheter, dom söker tills dom hittar små marginaler för att förändra. För att maximera vinst eller vad dom nu är ute efter. För att det tillfredsställer dom.
Vi finner metoder för att förändra när vi ser vad som behöver göras. Om du inte tror på dig själv vem ska då göra det? Lämna det inte för andra att kontrollera.
Vad vet du egentligen om partipolitik? Om dom du ger din röst? Vad dom tycker i alla sakfrågor? Kan du sova på natten och veta att du stödde det? Du gav dom din röst? Du backade upp dom?
Underlaget till deras makt bygger på stabila finansiella system.
Jag ser möjligheter i kriser, då blir dom lite rädda, möjligheten att bygga nytt. I alla läggen. Jag brinner för det jag gör. Det är att leva. Jag känner mig levande när ja kan ”showa”. Se glädjen och alla andra effekter det delar med sig av. Vi förändrar genom att verkligen att vara oss själva och ständigt utmana oss själva men framförallt på ett kärleksfullt sätt som möjligt. Vi behöver komma ihåg att makten avskaffar inte sig självt. Den begår inte självmord. Vi föder den, vi inspirerar den, vi ger den kraft.
Statens övervakande och härskande system är de som måste avskaffas, det vill säga polis, militär, härskare och lagar. Utjämningen mellan rik och fattig är vad staten betalar för att ha kvar sina privilegier. De är inga spöken. Det är vi. Vi behöver bygga andra former som vi skapar själva. Det kan kännas långt bort och ”jobbigt”. Men är det inte så att när man får göra det man älskar och samtidigt känner sig uppskattad och fylld av utmaningar att just då lever man och njuter som bäst av livet. Att då växer man som människa som mest. Såna här system har ju funnits i århundraden det är ju inte ”raketforskning”. Vi kan ju så mycket bättre än det här. I mellan åt får vi se små härliga glimtar om vad det är att leva. Då lever vi i mellan åt på ”the edge”. Stunder vi oftast ser tillbaka på. Jag tror vi behöver bli bättre på att se det framför oss och leva ständigt mittemellan, xx:en.
En stor ikon är ”reklamindustrin”, eftersom dess uppgift är att göra oss missnöjda med det vi har och den vi är. De budskap vi exponeras mest för är att vi bör satsa på att få det bättre för egen räkning, att vi bör unna oss saker och skämma bort oss själva, för det är vi ju värda. Tro mig vi är värda allt på jorden. Men till viket pris? Våran själ. Vi drar ner tempot när vi är ärliga mot oss själva och andra. Då växer vi som människor. Då delar vi tankar och känslor gemensamt. Det sker hela tiden men inte bara vart 4år. Det kan förändras på en sekund, jag tror det ligger i vårt tillstånd, det är vem vi är. Att delta aktivt är att slåss för dina drömmar och aldrig ge upp. Ses på ett schyst fik, barrikaden eller på scen. Sköt om er, puss. / Riku

Inga kommentarer: